Tort padurea neagra

de ela in Torturi, 2 Ian 2010 | 6669 vizualizari

 

putin altfel decat cel dupa care este facut

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 230gr zahar
  • 8 linguri faina
  • 20gr-jumatate plic-budinca cacao
  • un plic praf copt
  • 1kg frisca
  • 150gr ciocolata amaruie sau fulgi ciocolata din comert
  • Ptcrema  si ornare:
  • un borcan compot visine fara samburi750gr
  • 3 lingurite amidon
  • 1plic zahar vanilat
  • 1plic intaritor frisca
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort padurea neagra:

Reteta de AICI m-a inspirat in acest tort.

Se pun la scurs visinele.Se separa albusurile si se mixeaza cu un praf de sare,se adauga zaharul,galbenusurile pe rand,iar la sfarsit faina amestecata cu cacaoa,praful debudinca si praful de copt.Compozitia se toarna intr-o forma de tort unsa cu margarina si tapetata cu faina.Se coace 20min la cuptor,se scoate si se lasa la racit.Cand blatul este rece se taie in trei,se insiropeaza cu putina zeama de compot.Deasupra primelor doua blaturi se pun visinele.Se dizolva amidonul cu 3lingurite zeama de compot,restul de zeama se pune cu zaharul vanilat intr-un vas si se da un clocot,se ia vasul de pe foc si se lasa la racit dpa care se repartizeaza pe visinele de pe cele doua blaturi.Vvne un blat,sosul visine,frisca batuta cu un intaritor de frisca si amestecata cu fulgi de ciocolata,inca un blat cu sos,visine si frisca si ultimul blat uns cu frisca si stropit cu fulgi de ciocolata

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort padurea neagra" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

ela 1

02.01.2010, 16:45

aveti reteta pt tortul padurea neagra,TEO

ela 1

02.01.2010, 16:47

ARATA BINE SI IN INTERIOR DAR NU AM POZE.Nu iti va parea rau daca il faci e bun,nu te saturi de el

Teo 1

02.01.2010, 16:55

stii,Ela,dupa ce vezi felia ,atunci iti ploua in gura.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de zahar ars